ʻOi aku ka nui o ka bacteria ma kāu kaʻa ma mua o kou noho halepaku, nā hōʻike noiʻi

He mea maʻalahi ke hoʻomaopopo i ke kumu he mea hoʻopailua ʻia nā halepaku.Akā ʻoi aku ka hewa o ke kaʻa.Ua ʻike ʻia kahi haʻawina e lawe ana nā kaʻa i nā hua bacteria ma mua o nā noho halepaku maʻamau.
Hōʻike ka noiʻi ʻoi aku ka nui o nā maʻi bacteria o kāu pahu kaʻa ma mua o nā noho halepaku maʻamau
ʻAʻole lepo wale ke kaʻa ma waho, akā he lepo hoʻi i loko, ʻoi aku ka koʻikoʻi ma mua o kou manaʻo.
Ua hōʻike ʻia kahi noiʻi a nā mea noiʻi ma ke Kulanui ʻo Aston ma Birmingham, UK, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka maʻi bacteria i loko o nā kaʻa ma mua o nā noho halepaku maʻamau.
Ua hōʻiliʻili nā mea noiʻi i nā laʻana swab mai loko mai o ʻelima mau kaʻa i hoʻohana ʻia a hoʻohālikelike iā lākou me nā swabs mai ʻelua halepaku.
Ua ʻōlelo lākou, i ka hapanui o nā hihia, ua loaʻa iā lākou nā kiʻekiʻe o ka bacteria i loko o nā kaʻa, ua like a ʻoi aku paha ma mua o ka pollution bacteria i loaʻa i loko o nā halepaku.
Loaʻa ka ʻike kiʻekiʻe o ka bacteria ma ka pahu o ke kaʻa.1656055526605
A laila hele mai ka noho o ke kaʻa, a laila ka lever, ka noho hope a me ka panel mea kani.
ʻO nā wahi āpau i hoʻāʻo ʻia e nā mea noiʻi, ʻo ka huila hoʻokele ka helu haʻahaʻa loa o ka bacteria.Wahi a lākou ma muli paha o ka hoʻohana ʻana o ka poʻe i nā mea hoʻomaʻemaʻe lima ma mua o ka wā maʻi maʻi coronavirus 2019.
EE coli i loko o nā kumu lāʻau
Ua haʻi aku ʻo Microbiologist ʻo jonathancox, ke alakaʻi kumu o ka noiʻi, i ka hui hoʻolaha Kelemania ua loaʻa iā lākou ka nui o ka E. coli i loko o ka pahu a i ʻole ka pahu kaʻa.
"ʻAʻole manaʻo nui mākou i ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i ka pahu no ka mea ʻo ia ka wahi nui e lawe ai mākou i nā mea mai a a i B," wahi a Cox.
Ua ʻōlelo ʻo Cox, hoʻokomo pinepine nā kānaka i nā holoholona a i ʻole nā ​​kāmaʻa lepo i loko o nā ʻeke, ʻo ia paha ke kumu o ka nui o ka E. coli.Hiki i ka E. coli ke hoʻoulu i ka ʻona meaʻai.
Ua ʻōlelo ʻo Cox, ua lilo i mea maʻamau i ka poʻe e ʻōwili i nā huaʻai a me nā mea kanu a puni ko lākou mau kāmaʻa.ʻO kēia ka hihia ma UK mai ka hoʻomaka ʻana o kahi hoʻolaha hou e paipai i ka poʻe e hōʻemi i ka hoʻohana ʻana i nā ʻeke plastik i hoʻopau ʻia i nā hale kūʻai.
"He ala kēia no mākou e hoʻokomo i kēia mau fecal coliforms i loko o ko mākou mau home a me nā lumi kuke, a i loko paha o ko mākou kino," wahi a Cox."ʻO ke kumu o kēia haʻawina ʻo ia ka hoʻomaopopo ʻana i nā poʻe i kēia."


Ka manawa hoʻouna: Iune-24-2022